Gevelbekleding

Het MODULIT-systeem is een modulair panelensysteem geschikt voor de bouw van verticale en hellende lichtdoorlatende elementen, bestaande uit meerwandige polycarbonaat panelen (types 520HC, 40XL, 338LP, 500LP, 500LL, 511LP), aluminium profielen, rubber dichtingen en paneelankers. Door een uitgebreid aanbod aluminium profielen en accessoires wordt het systeem veelzijdig en gemakkelijk te installeren. Het systeem kan worden toegepast op alle verticale en hellende wanden met een hellingshoek van minder dan 45° ten opzichte van de verticale positie.

Gevelbekleding horizontaal
Specificaties

Het MODULIT 511 LPL-beglazingsysteem bestaat uit:

  • Meerwandig polycarbonaat paneel met diagonale 11-wandige structuur, gecoextrudeerde UV-bescherming aan de buitenzijde, , 40 mm dik, met een gewicht van 4,3 kg/m2, een U-waarde van 1,0 W/m2¢XK, in de kleuren helder, opaal, brons, groen, rood, enz.; afmetingen: panelen met een werkbreedte van 490 mm, standaardlengtes van 6 en 7 m (helder) of op maat te produceren; 10 jaar garantie.
  • Omtrek kader van brute of gelakte aluminium profielen, externe afdichting met EPDM-rubber.
  • Aluminium paneelankers (indien nodig)
MODULIT-paneel

Het MODULIT paneel is een meerwandig polycarbonaat paneel met gecoëxtrudeerde Uvbescherming aan de buitenzijde (alleen Modulit 40XL-plaat heeft standaard een UVbescherming aan beide kanten), voor de andere types is het als optie verkrijgbaar. MODULIT-panelen sluiten in elkaar door middel van een tand-en-groefverbinding; dit maakt een vlotte en snelle montage van verschillende gevelopeningen mogelijk. Tevens kan het systeem gebruikt worden om volledige transparante vliesgevels mee te bouwen. Elk paneel heeft specifieke technische kenmerken zodat altijd het meest geschikte paneel (dikte, thermische isolatie, belastingsweerstand...) gekozen kan worden voor een bepaalde toepassing.