Lichtkoepels

Lichtkoepels brengen een grote rijkdom binnen: natuurlijk licht. Maar ze doen nog veel meer, want dankzij het ruime gamma soorten, vormen en uitvoeringen richten, filteren en doseren ze de lichtinval afhankelijk van uw behoeften.

Dakluik 2

We onderscheiden volgende soorten van lichtkoepels:

PMMA of polymethylmetacrylaat

PMMA of polymethylmetacrylaat onderscheidt zich door zijn grote lichtdoorlaatbaarheid,de weer- en UV-bestendigheid en zijn zelfreinigend oppervlak. PMMA is ontegensprekelijk het meest kwaliteitsvolle materiaal voor lichtkoepels. Het is 10 maal slagvaster dan glas en heeft een erg lange levensduur. De dikte van de gebruikte schalen varieert van 2 tot 5 mm volgens de afmetingen van de koepel. De meest gangbare uitvoeringen zijn helder of opaal.

PC of polycarbonaat

PC of polycarbonaat is gekend om zijn hoge slagvastheid en brandvertragende eigenschappen. Dit materiaal wordt aangeraden voor plaatsen waar veiligheid en brandrisico belangrijke factoren zijn. De polycarbonaatplaten zijn massief en worden steeds voorzien van een UV-beschermende coating. Ze worden geleverd in heldere, opale of zonwerende uitvoering. Polycarbonaat wordt gebruikt in de zogenaamde "pantserkoepels". Die kunnen zeer extreem weer trotseren en zijn inbraakwerend.