Glaskoepels

Glaskoepels is de verzamelnaam voor lichtkoepels die gecombineerd worden met een vlakke glasplaat onder de lichtkoepel. Door de toevoeging van deze glasplaat kunnen isolatiewaarden tot 0,56W/m²K behaald worden wat dubbel zo goed is als de huidige gestelde voorwaarden van de EPB-regelgeving. Het gebruik van de vlakke glasplaat zorgt ook binnenin voor een esthetisch strakkere afwerking van uw lichtkoepel.

Dakluik 2

We onderscheiden volgende soorten van opstanden:

Polyester

De glasvezelversterkte polyester opstanden hebben reeds jaren hun duurzaamheid en kwaliteit bewezen. Ze zijn erg stabiel en vormvast en houden - in tegenstelling tot PVC - geen brand- of smeltgevaar in, bv. bij het gebruik van gasbranders. Met de gelcoatlaag op de binnenkant laten ze zich vlot beschilderen en de weersbestendige topcoatafwerking aan de buitenkant hecht gemakkelijk aan de dakbedekking. Tussen buiten- en binnenwand zit een isolatielaag van polyurethaanschuim. Boven- en onderaan de polyester opstanden zitten flensen voor een probleemloze montage en plaatsing.

Metalen

Metalen opstanden worden vervaardigd uit gegalvaniseerde staalplaat en zijn aan de buitenzijde voorzien van een isolatielaag waarop rechtstreeks geasfalteerd kan worden. Ze zijn voorzien van een montage- en bevestigingsflens en zijn leverbaar in zowel rechte als schuine uitvoering en om het even welke hoogte. Deze opstanden zijn eveneens verkrijgbaar is gelakte uitvoering RAL naar keuze. Deze opstanden lenen zich perfect voor renovatiedoeleinden. Waar men bij de standaard afmetingen mogelijks niet de gepaste opstand terugvind kunnen metalen opstanden volledig op maat gemaakt worden zodat deze naadloos aansluiten op de bestaande dakstructuur.

PVC

PVC opstanden worden aangeraden in combinatie met kunststof dakfolie. De vorm is vergelijkbaar met de polyesteropstanden en zijn zowel recht als schuin als in verschillende hoogtes leverbaar. Dez opstanden lenen zich perfect voor renovatiedoeleinden waar de hoogte van de huidige opstand niet voldoende is.